Lenzen webshop

Over ons

Optiek Dumont staat sedert 1988 voor betrouwbaar, modieus en kwaliteitsvol advies voor iedereen die op zoek is naar een beter zicht.

Kaat en Steven verwelkomen u graag, elk met hun specialiteit, in hun zaak te Sint-Michiels. De versgemalen espresso en het ganse team staat alvast voor u klaar! Bij onze aanpak telt de klant, niet het merk, telt de oorsprong van het product, niet de prijs.

Onze medewerkers

Steven

In 1988 startte Steven zijn eigen zaak. 21 jaar jong en net van school en vooral met heel veel goesting voor het vak en het zakendoen.

Kaat

In de afgelopen 25 jaar kwam Kaat, de echtgenote van Steven, ook voltijds in de zaak. Onder haar impuls werd onze kinderafdeling een norm in de regio. Intussen kreeg de kinderafdeling een baby. Optiek Dumont baby is een feit .

Griet

Griet is Odisee opticienne-optometriste met een groot hart voor onze klanten en voor optiek. Ze versterkt sedert najaar '17 ons team. Als er een zon in huis is, dan is Griet er !

Julie

Vanaf de zomer van 2018 versterkt Julie De Wispelaere ons team. Julie is opticienne zodat ons team uit 5 gediplomeerde opticiens-optometristen bestaat. Julie is super in stijladvies en helpen bij de juiste keuze.

Tom

Tom is freelance opticien met I.O.R.T. opleiding en +30 jaar ervaring. Hij verzorgt het atelier. Waar nodig springt hij ook in om ons te vervangen. Wat je van Tom kan zeggen is dat hij secuur is... en hoe!

Specialiseren is onze drijfveer

Omdat wij graag heel gefocust werken, hebben wij steeds getracht ons te specialiseren in datgene waar we mee bezig zijn. Wij zetten dan ook sterk in op opleidingen en bedrijfs- en beursbezoeken in binnen en buitenland. Bovendien wordt ons machinepark steeds ingericht met de laatste technologieën en laatste updates.

Zo onderscheiden wij ons en bieden wij u een higher level van producten en diensten aan. Ons interne motto luidt dan ook 'DURF ANDERS ZIJN'.

Omdat we anders zijn gaan we ook sinds jaren de uitdaging aan om de norm te zijn in kinderbrillen en babybrillen. 

Geschiedenis

Optiek Dumont startte zijn activiteiten helemaal van nul op 8 januari 1988. Steven, pas van school, huurde het huis waarin voorheen de Generale Bank gevestigd was. Met beperkte middelen maar met goed gerief werd er gestart in een periode waarin het kunststof brillenglas enkel de norm was voor kinderbrillen en een glas nog van glas was.

Zeven jaar later kon het pand aangekocht worden wat mogelijkheden bood naar de toekomst toe. In 1999 werd er beslist om grondig te verbouwen en in januari 2000 kon Optiek Dumont doorstarten in een gloednieuwe winkel die in oppervlakte ongeveer verdubbeld was.

Intussen beschikt Optiek Dumont over een tweede pand in de Rijselstraat 144 waar de contactologie-optometrie naartoe verhuisde. Hierdoor werd de winkel groter en volledig opgefrist.

2018 is het geboortejaar van Optiek Dumont baby. Een gloednieuw concept voor baby's en peuters die een bril moeten.

Die lidkaart is geld waard

Wie lid is van de Gezinsbond en een spaarkaart heeft kan bij ons een elektronische korting krijgen. Kijk in de bonnenboek en je ziet meteen het extra voordeel dat wij bieden.

Ook de houders van een lerarenkaart en leden van Sofoco genieten bij ons van een extra korting.