Lenzen webshop

Nachtlenzen

Wat zijn nachtlenzen? Dit is een logische vraag wanneer het gaat over iets waarmee je normaliter kijkt, een activiteit die je nu net niet doet als je slaapt. Nachtlenzen zijn er niet direct om door te kijken maar om een omkeerbare invloed op het hoornvlies uit te oefenen zodat je overdag zonder bril of lenzen kan.

Werking

De werking van de vormvaste lenzen waarmee geslapen wordt, heeft plaats op het buitenste laagje van het hoornvlies (het epitheel) en daardoor is het gebruik van nachtlenzen volledig omkeerbaar. Het hoornvliesepitheel krijgt een andere vorm en daardoor wordt het brekend vermogen van het oog gewijzigd met een grote kans op succes. 

Meer informatie vind je op www.nachtlenzen.nl of bij ons in de winkel.

Zijn deze lenzen voor iedereen?

Nachtlenzen worden enkel gebruikt als je sterkte tussen de nul en de -4,00 dioptrie is. Jong en oud is er prima mee. Voor kinderen worden ze zelfs gebruikt om myopieprogressie onder controle te krijgen.

Een andere kijk op zien

Onze nachtlenzen worden stuk voor stuk uniek voor jou gemaakt bij NKL in Nederland. Weet dat een aanpassing wat tijd en geduld vraagt maar opnieuw kunnen zien zonder bril of lenzen en weten dat het omkeerbaar is als dat ooit nodig zou zijn, dat is toch wat vakmanschap en geduld waard.

Intussen zijn er ziekenfondsen die voor een stuk financieel tegemoet komen bij de aankoop van nachtlenzen.