Lenzen webshop

Geen bril zonder glazen

Deze waarheid staat als een paal boven water want hoe mooi een montuur wel op het gezicht past, toch is het niets als je er slecht door ziet. Essentieel is de kwaliteit van de glazen en hierbij gaat het zowel over de sterkte (de oogmeting) als over de optische zuiverheid, de behandelingen van de glazen en de correcte montage. Supplementair is het maatwerk dat maakt dat het glas zo dun en licht mogelijk is. Dit zijn voor ons steeds uitdagingen om uw bril van de beste en mooiste glazen te voorzien.

De nieuwste generaties glazen zijn freeform gesurfaceerd na onze hi-tech opmetingen. Hiervoor hebben we de Visioffice meetzuil die u in een 3-D configuratie opmeet. Glazen zijn plots veel meer geworden. Ze worden een deel van uzelf.

Technologie van morgen, vandaag al toegepast

Een brillenglas is al lang niet meer een geslepen stuk glas dat het zicht weer helder maakt. Vandaag de dag staan we samen met onze fabricanten heel ver en kunnen we keine technologische wonderen afleveren. Veel kennis uit de sterrenkunde werd de laatste jaren toegepast in de optiek en wij maken daar volop gebruik van.

Vanaf de beslissing van de aankoop hebben we digitaal inspraak in het fabricatieproces van vele glazen. Hierdoor kunnen wij ons vakmanschap laten meespelen in het maken van elk brillenglas. Zowel de dikte, de krommingen als de materiaalkeuzes worden door ons mee bepaald om van uw bril een optisch hoogstandje te maken. Het verschil met mindere kwaliteit zie je niet altijd bij aflevering; je merkt het wel als je er dagelijks doorkijkt en dat is de essentie.

Vanaf nu kan je ook al op voorhand een kijkje nemen in onze Nautilus. Virtuele realiteit om u te helpen.

Enkelvoudige- of monofocale brillenglazen

Optisch is een bril een lenzensysteem dat samen met de brekende oppervlakken van het oog ervoor zorgt dat het beeld waar we naar kijken op het netvlies valt. Om dat beeld zo zuiver en vervormingsvrij mogelijk te projecteren komt er heel wat technologie kijken bij het maken van de brillenglazen. De tijd van het simpele mineraalglazen lensje in het brillenmontuur is al lang voorbij.

Veredelingen

Brillenglazen zijn van nature net als vensterglas spiegelend. Verdunde brillenglazen weerkaatsen het licht zo hard dat ze onbruikbaar zouden zijn als er geen ontspiegelingen zouden bestaan. De ontspiegeling is een veredelingscoating op beide oppervlakken van het brillenglas die de weerkaatsing van het licht uitdooft door interferentie. De uiterst dunne metaallagen worden in een vacuumklok aangebracht op het glasoppervlak. Hierdoor ontstaat een helder en transparant glas zonder storende weerkaatsingen wat zeer comfortabel is in de bril. Dit kan zowel op minerale als op kunststof lenzen.

Zonneglazen

Hoe modieus of trendy de zonnebril ook is, zonder beschermend glas ben je niets. Daarom garanderen wij bij elke zonnebril, al dan niet op sterkte een volledige bescherming tegen verblinding en tegen de schadelijke UV stralen.

Wat het grote verschil maakt zijn de kleurfilters die een groter contrast en comfort kunnen bieden. Ook die glazen kunnen wij met optische sterkte leveren.

Gepolariseerde zonneglazen

Wanneer schittering vaak storend is, kan een gepolariseerde zonnebril wonderen doen. Vissers, zeilers, skiërs kennen het fenomeen van de schittering goed. Vaak is die felle weerkaatsing van het zonlicht zo storend dat normaal kijken uitgesloten is. Schittering komt niet alleen voor op water maar ook op blinkende oppervlakken als glas en autocarrosserieën. Met een zonnebril waarin gepolariseerde glazen zitten kan je rustiger kijken en zal je uiteindelijk beter zien omdat er ook minder 'haze' of waas in de verte zal zijn.

Gepolariseerde zonnebrillen bestaan zowel met als zonder optische sterkte.